Onderwijsconcept out-off-the-box in een box

Logo ontwerp, illustratie, posters, spelkaarten, presentatie mappen, handleidingen, signing

DE UITDAGING

In Je Sas is een praktijk voor sociale vaardigheden. Ze biedt biedt leerkrachten en begeleiders opleidingen, cursussen en workshops, om sociaal vaardig met de klas aan de slag te gaan. Als nieuw concept is de SAS-BOX bedacht, een bundeling van allerlei cursusmateriaal. De uitdaging: ontwerp alle bladen, mappen, posters, doosjes en spelkaarten en geef de typetjes Zus & Sas een gezicht.

DE OPLOSSING

Als eerste hebben we het logo van In Je Sas aangepakt en gemoderniseerd. Deze stap vormde de basis voor de rest van de grafische vormen en kleuren in de huisstijl: ronde hoeken en de primaire basiskleuren rood, geel, blauw en groen. Na de eerste ruwe karakterschets van Zus&Sas heeft illustratrice Robin Bos de verdere uitwerking verzorgt. Stap voor stap hebben we alle middelen ontworpen, met Zus&Sas en de dieren als herkenbare dragers van boodschappers van tips en adviezen.

HET RESULTAAT

  • Directe afname van extra boxen
  • Cursussen voor het eerste jaar gelijk volgeboekt
  • Zeer enthousiaste eerste reacties

KLANT:

In Je Sas

CREATIE:

Logo ontwerp, illustratie, posters, spelkaarten, presentatie mappen, handleidingen, signing

De restyling van het logo

We zijn begonnen met een kleine restyling van het logo. Met behoud van de herkenbare kinderlijke karakter, is het nieuwe logo net iets meer van deze tijd.

Het ontstaan van Zus & Sas

Zus & Sas zijn twee basisschool leerlingen die de hoofdrol spelen in alle communicatiemiddelen. Zus & Sas hebben een vrolijk en liefdevol gezicht en eigenwijs karakter gekregen. De basis is een hartvorm, goed te zien in de vorm van de hoofden. Hieronder zie je het proces: van inspiratie naar schets naar het eindresultaat,

Inspiratie
Eerste schetsen van Zus & Sas
Illustratrice Robbin Bos heeft Zus&Sas verder uitgewerkt en ‘grootgebracht’.
Van schets naar eindresultaat

DE SAS-BOX

Alle tools zitten in de SAS-BOX. Cursusmap, spelkaarten, handleidingen, posters, handpoppen en meer. Tijdens een cursusdag krijgen leraren uitgebreide uitleg over de werking en het gebruik van de volledige inhoud. De boxen zijn een groot succes en nieuwe cursussen stromen vol.

Enthousiaste reacties van de eerste groep cursisten. En natuurlijk allemaal geslaagd, met vlag en wimpel.
Posters voor in de klas
Zus & Sas wijzen je de weg. Dat is nog eens leuk aankomen!